Müstilised lood viisid Tihemetsa lapsed Energia avastuskeskusesse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Veste Roosaar
Copy
Ufokas linnatänaval.
Ufokas linnatänaval. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kui Tallinnas asuv Energia avastuskeskus kutsus koolinoori kirjutama tänapäeva müütilistest olenditest, saatis Tihemetsa põhikooli 9. klass teele oma parimad tööd.

Tihemetsa põhikooli direktori Aita Matsoni jutu järgi olid õpilased kirja pannud lugusid kokkupuudetest nii ufode, kodukäijate, haldjate kui kummitustega. Energia avastuskeskusesse läkitati Mailiis Ollino ufolugu “Operatsioon läbi une”, Jason Plataisi hea haldja jutt “Kummaline lugu” ja Indrek Kaldma kokkupuuted erinevate kummaliste nähtustega pealkirja all “Elus ei ole kõik mõistetav”.

Tihemetsa õpilased said kutse tulla Energia avastuskeskuse müütiliste olendite toa avamisele 11. veebruaril. “Avamisüritusele oli saabunud “Aktuaalne kaamera” oma kaameratega, peeti väikesed sissejuhatavad kõned, tänati kirjutajaid ja kutsuti käegakatsutavaks saanud “olendeid” vaatama,” rääkis Matson.

Direktori sõnul ei seisnud müütilised tegelased tardunult nurga ääres, vaid elustusid nupule vajutades. “Kaunis näkk vaatas otsa ja liigutas vaikselt oma kalasaba, sookoll sinises udus tekitas nägemusi, Põhja Konn laksutas nupule vajutades metallvõre taga oma rauast hambaid ja näris puitliiste puruks,” kirjeldas ta. “Pimedas kambris kiljusid võrdselt nii tüdrukud kui väiksemad poisid. Igatahes oli päris põnev.”

Õpilaste saadetud müütilised lood olid tõlgitud nii inglise kui vene keelde ja jäävad aastakümneteks kõigile näitusekülastajatele näha-lugeda.
 

Märksõnad

Tagasi üles