Kuulus telekokk käis Pärnumaal saadet filmimas

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tareq Taylori Eestis üles võetud kokakunst jõuab televaataja ette järgmise aasta alguses.
Tareq Taylori Eestis üles võetud kokakunst jõuab televaataja ette järgmise aasta alguses. Foto: Tori Jõesuu Siidritalu

Rootsist pärit kuulus telekokk Tareq Taylor külastas Eestit ja tegi saatesarja jaoks toite Pärnumaalgi.

Taylor külastas Tori Jõesuu siidritalu, kus ta valmistas siidrikastmes sealiha, kukeseente, kohalike taluõunte ja Yorkshire’i pudinguga.

Siidritalu peremees Karmo Haas muljetas, et Jõesuus valminud siider oli Taylorile mokkamööda. Telekoka hinnangul oli see üks paremaid, mida ta maitsnud on.

Haasa jutu järgi lõi Taylor kaasa pärmisademe eemaldamises siidrite ümberkorkimisel ja kirjutas osale pudelitest autogrammi. “Need tuleb vist oksjonile panna,” arvas Haas.

Võtete käigus külastas Taylor Soomaad, kus ta kanuutas Aivar Ruukeli ja Algis Martsooga ja käis räätsadega rabamatkal.

Ruukel rääkis, et Taylor valmistas Soomaal oma telesaate tarbeks haugikotlette ja garneeris seda rabast korjatud marjadega.

“Et Taylor püüab toitudes alati kasutada kohalikke maitseid, tutvustasin talle lodjapuu marju. Taylor ei olnud neist varem kuulnud ja kasutas marju kotleti garneeringus. Lodjapuu marjad meeldisid talle ja ta võrdles neid pohladega,” ütles Ruukel ja lisas, et kuulus telekokk korjas Soomaal esimest korda elus jõhvikaid.

“Loodan, et Taylorile meeldis siin. Laupäeval, kui ta Soomaal käis, oli ilus päikesepaisteline ilm. Ta ütles, et jäi väga rahule,” lisas Ruukel.

Rootsist pärit kuulus telekokk ja armastatud kokaraamatute autor, humoorikas ja võluv Tareq Taylor tutvustab oma saatesarjas “Tareq Taylori Põhjamaade kokakunst – silmaringi avardav kokasari” vaatajale Skandinaavia kokakunsti kõrval Põhjamaade eluolu ja kultuuri. Ta rändab mööda kauneid ja omanäolisi paiku ning tutvub kohaliku toidukultuuriga, millest inspireerituna valmib alati mitu rooga.

Tareq Taylori kokasaate Nordic Cookery show neljanda hooaja kaks saadet Eestist ja meie toidukultuurist valmivad koostöös EASi turismiarenduskeskusega. 

„Pakkusime omalt poolt neile välja Eesti toidukultuuri esindavad teemad, toidukohad ja tootjad, kelle lugudest inspiratsiooni ammutada ning selle põhjal tegid saatetegijad oma valiku,” ütles EASi arendusüksuse kommunikatsioonijuht Kadri Kütt.  „Võtted toimusid Tallinnas, Soomaal, Pärnumaal ja ka Raplamaal - külastasime lisaks Tori siidritalule näiteks ka Kalamatsi meiereid, Põhjaka mõisa kööki, Ööbiku gastronoomiatalu. Ühe öö veetsime ka Pärnus, mis oma arhitektuuri ja miljööga isegi praegusel aastaajal tekitas saatetegijates huvi soojemal ajal tagasi tulla.” 

Küti sõnutsi võib rõõmu tunda, et Taylor ja kogu tema tiim jäid ringreisiga väga rahule ning kiitsid siinsete inimeste ettevõtlikkust ja sooja vastuvõttu. „Positiivne on ka see, et õnnestus Tareqit üllatada mõnede tegevustega, mida nad kogu nelja aasta jooksul, kui saadet on tehtud, kogesid esimest korda. Olgu selleks siis oma käega rabas jõhvikate korjamine, Lauluväljaku kaarelt hüppe sooritamine või ühe mõnusa pere koduköögis koos kokkamine,” rääkis Kütt. 

Populaarse telekoka neljanda hooaja saade läheb esmalt eetrisse Rootsi telekanalis, kokkulepped teiste kanalitega on alles sõlmimisel. „Saate eelmine hooaeg on tänaseks jõudnud 80 miljoni vaatajani üle maailma. Loodame, et ERR, kes seni on Tareqi kokasaateid näidanud, ka neljanda hooaja Eesti publikuni toob,” ütles Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles