Uued teenused maksumaksjatele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Maksu- ja tolliamet (MTA) pakub riigiportaali www.eesti.ee vahendusel maksumaksjatele uusi teenuseid: võimalust teha päring enda MTA-le deklareeritud palga- ja muude väljamaksete kohta ning vaadata MTAs konto seisu.

Nende teenustega julgustab MTA inimesi kontrollima, kas tööandja on korrektselt palga deklareerinud, maksud õigesti arvestanud ja ega ole üleval maksuvõlga, selgitas MTA peadirektori asetäitja Egon Veermäe (pildil).

Need võimalused olid ka varem e-maksuametis/e-tollis, kuid uus teenus on täiustatud. Esiteks ei pea sisenema e-maksuametisse/e-tolli, vaid autentimine toimub riigiportaalis www.eesti.ee. Teiseks saab inimene salvestada päringu tulemuse PDF-formaati, võtta dokumendile digitempli ja saata andmed isiklikul e-posti aadressil. Seejärel võib saadud dokumendi edasi saata, kusjuures dokumendil on digitaalne tempel, mis tõestab selle õigsust. Nii ei pea kodanik enam minema MTA teeninduskohta näiteks palgatõendit küsima, vaid saab seda ise riigiportaalis teha.

Digitempliga dokument on samaväärne kui MTA teeninduskohast saadud ametniku allkirjaga tõend paberkandjal.

Peale uute teenuste pakub MTA riigiportaalis jätkuvalt võimalust vaadata FIE staatust või õnnemängu mängimise piirangu registreerimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles