Noori oodatakse arutlema Eesti Vabariigi eetika üle

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu avatud noortekeskus ootab arutlema Eesti Vabariigi eetilisuse üle.
Pärnu avatud noortekeskus ootab arutlema Eesti Vabariigi eetilisuse üle. Foto: Urmas Luik

Pärnu noorte vabaajakeskus tõstatab noorte seas arutelu Eesti Vabariigis kehtivast eetikast ja ebaeetikast, mille üle saab arutleda mitmel moel.

Nii on noortel veel laupäevani võimalik osaleda Eesti Vabariigi 93. aastapäeva puhul keskuse korraldataval essee- ja fotokonkursil “Minu eetiline Eesti Vabariik”.

Noortekeskuse juhataja Annely Reile teatel peab essee olema kuni 2 A4 lehekülje pikkune. Konkursil osalev foto peab olema minimaalselt 1500 pikslit. Noortel fotograafidel palutakse lisada tööle paarilauseline töö tutvustus. Kõigile töödele tuleb kindlasti lisada oma nimi, vanus ja kontakt.

Konkursile laekunud töid hindab þürii, kuhu kuuluvad filosoof Mats Volberg, Risto Tamm, noortekeskuse galerist Dago Siim ja Reile. Võidutööd trükitakse ja avaldatakse Pärnu Postimehes pärast konkursi lõppu. Võitjatele on välja pandud hulganisti auhindu.

Konkursi võitjad kuulutatakse välja kolmapäeval, 23. veebruaril kell 13 Pärnu noorte vabaajakeskuses toimuval mõttetalgul, kuhu on noored oodatud filosoof Mats Volbergiga arutlema Eesti Vabariigi eetilisuse üle.

Koos püütakse leida vastuseid küsimustele, mis on eetika, kas me oleme eetilised ja kui tähtis on Eestis olla eetiline. “Eriti on oodatud arutelule lõpuklassid, kel ees kevadel suur kirjandi kirjutamine,” märkis Reile.

Mõttetalgud lõpetab vabaajakeskuse In galerii fotonäituse avamine kell 15.  

Mõttetalgutele on vajalik eelregistreerimine.

Kolmapäev, 23. veebruar kulmineerub Eesti Vabariigi 93. aastapäeva auks korraldatud Pärnu linna ja maakonna noorte rongkäiguga Pärnu Alevi kalmistult Vabadussõja ausamba juurest kesklinna Rüütli platsile ja edasi Endla teatrihoonesse suurele kontserdile, millel osalevad nii koolid, noorteorganisatsioonid kui noorteühingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles