Uusna maratonipakast ei pelga

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
600 kilomeetrit suusatanud Ain Uusna läheb maratonile rahuliku südamega.
600 kilomeetrit suusatanud Ain Uusna läheb maratonile rahuliku südamega. Foto: Urmas Luik

Palju kordi Tartu suusamaratonil osalenud Ain Uusna sõidab küll homme esimest korda lühemat distantsi, aga vähemkogenud maratonisõitjale on tal häid nõuandeid pakkuda.

Pärnu KEKis töötanud 72ne Uusna on endiselt kadestamist väärt sportlikus vormis. Omal ajal KEKi legendaarsesse mälumängumeeskonda kuulunud, kolme üle 7000 meetri kõrguse tipu vallutamisega alpinistina Pamiiri Lumeleopardiks saanud, aga ka 90 kilomeetri pikkuse Vasaloppeti suusamaratoni läbinud Uusna andis lõppeval nädalal Raeküla suusarajal paaristõugetega tuld, lumi kriuksus pakases ta Fischerite all ja mehe silm säras nooruslikult.

“Sõidan tavaliselt neli korda nädalas ja 20-25 kilomeetrit korraga,” rääkis suvel rattasõitu ja orienteerumist nautiv Uusna. “Nüüdne pagas enne Tartu maratoni on 600 kilomeetrit. Tean, et kui olen vähemalt 500 kilomeetrit kogunud, pole mul maratonil probleemi. Kord kunagi ammu vähese lumega talvel läksin ka 45 kilomeetrit treeninuna, aga sõitsin siis tasakesi ja mõistusega ning eks ma olnud palju noorem ka. Aga tean, et mõnus on see maraton siis, kui harjutanud oled.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles