Pöialpoisid viisid isad õue trallima

, Tammsaare lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare lasteaia Pöialpoisi rühma lapsed viisid isad õue trallima.
Tammsaare lasteaia Pöialpoisi rühma lapsed viisid isad õue trallima. Foto: Erakogu

Iga novembri teisel pühapäeval tähistatakse isadepäeva. Tammsaare lasteaia Pöialpoiste rühma lapsed otsustasid õpetajatega, et viivad issid õue trallima.

Isadel on alati palju tööd ja trallimiseks aega ei jätku. Plaanid tehti nii, et pidu algaks kell viis õhtul, kui õues on juba hämar. Tuledes esinemislava ja lõbus muusika ootasid isade saabumist. Meluline sagin, emad vapralt lauda katmas ja grillimas ja kuum glögi joojaid ootamas.

Pöialpoisid kogunesid lava ette, kus tervitati isasid. Üks poiss luges avaluuletuse.

Kuna Pöialpoiste rühmas on väga laulu-, tantsu- ja muusikalembesed lapsed, otsustati isade musikaalsus proovile panna.

Esimene isade-laste grupp pidi ette valmistama kaks laulu. Neid juhendas õpetaja Eda Aljaste.

Teine grupp proovis muusikateraapiat, kus kasutati rütmiinstrumente. Esitati tervendavat rütmimängu Meisterjaani laulu saatel, mida dirigeeris õpetaja abi Selina Koodi.

Kolmanda grupi ülesanne oli selgeks saada üks line-tants, mida õpetas muusikaõpetaja Ines Savi.

Ülesannete lahendamiseks anti isadele ja lastele kümme minutit. Kõik said ülesannetega väga hästi hakkama.

Kui isade proovieksam lõppes, laulsid Pöialpoisi lapsed mõned laulud. Külma peletamiseks kutsusid õpetajad nii vanemaid kui ka lapsi bugi-vugile. Tantsuhoos saadi sooja. Pidu jätkus näksilauas.

Eks isadepäev ole üks tore ja meeliköitev päev, kui issi ei tee tööd, vaid on lapsele olemas. Õhtujuht luges ette väikeste asjatundjate mõtteid, mida isadele meeldib kõige-kõige rohkem teha. Kõlasid ausad ja siirad vastused: "issile meeldib emmet kallistada", "minu issile meeldib perega olla" ja "issile meeldib süüa teha".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles