Galerii: Pärnu jääfestivali teine päev pakkus põnevaid elamusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääskulptuurid Lastepargis.
Jääskulptuurid Lastepargis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu jääfestivalil oli täna esimene täispikk festivalipäev, kus  püüti võistu kala, võis vaadata jääsuplejaid, osteldi Rüütli tänaval ja uisutati Vallikäärus.

Tänase päeva põnevamad üritused toimusid Kesklinna silla juures jõekaldal ja -jääl, kus 25 kalameest võistu kala sikutasid, kaks neist õrnema soo esindajad.

Pärnumaa lahtised meistrivõistlused jääaluses kalapüügis võitis Pärnu mees Janek Ilves, kes tõmbas veest välja 647 grammi kala. Talle järgnes 630 grammiga pärnakas Reino Laas, kolmandaks tuli Raplamaa mees Lembit Vaher 370 grammiga.

Mehed sikutasid jõest välja ahvenat, särge, nurgu ja vimba.

Võistluste kohtunik Peeter Saunpere pidas peale kordaläinud kalapüügi võistluse huvitavaks Liivi lahe kalanduskogu korraldatud jääaluse võrgupüügi demonstratsiooni. „Siin jões ja selle silla juures ei ole võrku vette lastud küll vist oma 1927. aastast,“ ütles Saunpere, kes vihjas sellele, et võrgupüük on muidu Pärnu jões keelatud.

Ajal, kui kalamehed värsket sikutasid, võis publiku soojal kaasaelamisel vaadata jääsuplejaid veemõnusid nautimas. Kolme mehe kõrval suples jääaugus ka üks naine.

Lääne-Eesti päästekeskuse töötajad korraldasid näidisesinemise jääauku kukkunud inimese päästmisest ja rääkisid sinna juurde õpetussõnu.

Jõe ääres pakuti kuuma kalasupppi ja sooja teed.

Lastepargis lõpetasid täna õhtul kolm skulptorit oma eile alustatud jääskulptuurid. Pärnu meeste Rait Pärgi ja Üllar Kallau ning Jäneda mehe Raivo Perandi taieseid saab Lastepargis imetleda kuni nende sulamiseni.

Kui jõe ääres oli täna rohkem meeste päev, siis Vallikäärus oli laste päev. Uisukarnevalil osalenute vägevamad kostüümid said auhinnatud.

Kel tuju ostelda, sai seda teha Rüütli tänaval, kus olid end sisse sättinud tänavakauplejad. Melu jagus sinnagi, sest sealgi sai kuulda nii muusikat kui vaadata noori särasilmseid tantsutüdrukuid.

Õhtul kell 18 oli huvilistel võimalik vaadata Steineri aias muinasjutuetendust „Talve murdmine“. Vabas õhus toimuvat 25 minuti pikkust etendust näeb samal kellaajal järgmistelgi festivalipäevadel.

Pärnu jääfestivali ühe korraldaja Kaydi Tomsoni sõnutsi läks tänane päev igati korda ja melu jagus kõikjale. „Eestlaste kõrval võis Pärnus kohata lätlasi, soomlasi, venelasi,“ rääkis ta. "Väga, väga tore päev oli ja tagasisidegi oli positiivne."

Tomsoni sõnul on homse päeva üks põhiüritusi Lotte lumelinna ehitamine Pärnus Munamäel. Lumelinna ehitamisele saab registreerida alates kella 10st, töö hakkab pihta kell 11. Lumeehitisi on lubanud tulla hindama Heiki Ernits ja Janno Põldma ja loomulikult lõbustab lapsi Lotte isiklikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles