Kaisa Pajusalu krooniti Bostonis maailmameistriks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu sõudeergomeetril võistlemas.
Kaisa Pajusalu sõudeergomeetril võistlemas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval 22aastaseks saanud sõudja Kaisa Pajusalu tegi endale ilusa sünnaipäevakingituse, tulles USAs Bostonis peetud ergomeetrisõudmise mitteametlikel maailmameistrivõistlustel kuldmedalile.

Pajusalu võiduaeg, mis tähistab sportlase 2000 meetri sisesõudmise uut rekordid, oli 6.41,3.

Teisena lõpetanud venelanna Julia Levina, kes oli sügisel Uus-Meremaal peetud MMil viies, jäi Pajusalule alla neli sekundit. Kolmas olnud hollandlanna Jenny van Dobben de Bruijn kaotas eestlasele juba 6,3 sekundiga.

Ergomeetrisõudmise MMist Bostonis võttis naiste arvestuses osa 216 võistlejat.

Pajusaluga ühenduses olnud treener Ulvi Lutoškin vahendas soudeliit.ee-le, et MMil sõidetud väga tugeva tulemuse taga on hoolealuse suur pühendumus.

„Kaisa võttis õpingutest puhkust ning keskendub hetkel ainult sõudmisele. Sportlase põhivastupidavus on oluliselt paranenud ning see annab tugeva aluse edasiseks arenguks vee peal", märkis juhendaja.

"Bostonis kulges esimene distantsipool oodatust kergemalt. Pealegi andis Kaisale lisajõudu hõbeda pälvinud Levina tagasihoidlik algus. Loomulikult teeb erilist heameelt, et suutsime sõita ka uue isikliku tippmargi, mis alles nädalapäevad tagasi oli jõudnud uuele tasemel ja sai nüüd taas löödud kahe sekundiga", ütles Lutoškin.

Treeneri sõnutsi on sel hooajal Pajusalul kaks põhieesmärki: edukas esinemine alla 23.aastaste maailmameistrivõistlustel, kus Pajusalu saab oma vanusega võistelda viimast aastat ning maailmameistrivõistlused, kus jagatakse välja Londoni olümpiamängude pääsmed.

Värsket maailmameistrit on kõikidel toetajatel ja fännidel võimalik tervitada juba homme kell 13.05 Tallinna Lennujaamas.

Bostonis peetavatel maailma suurimal sisesõudmise võistlusel on varemgi eestlastel hästi läinud – mullu osalesid jõuproovil 2. koha saavutanud Allar Raja ning 7. positsioonil lõpetanud Kaspar Taimsoo. Varasematel aastatel on sisesõudmise mitteametlikul MMil tugevaid tulemusi näidanud Tõnu Endrekson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles