Uue näoga ringrada valmib järgmise aasta suveks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringraja stardipaika ehitatakse garaažid 40 autole ja kolmekorruseline maja võistluste korraldajatele.
Audru ringraja stardipaika ehitatakse garaažid 40 autole ja kolmekorruseline maja võistluste korraldajatele. Foto: A2 Racing

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) tõhusa rahasüsti saanud Audru ringraja arendaja Andres Hall usub, et juba 2012. aastal võivad tehnikaspordifännid nautida Pärnu külje all kõrgetasemelisi võidusõite.

“Selle aasta suveks teeme kõigepealt korda praeguse ringraja ja ehitame välja rallikrossiraja,” kõneles MTÜ A2 Racingu juhatuse liige Hall Pärnu Postimehele. “Samal ajal tehakse uut rajalõiku ja pannakse püsti kõik võistluste korraldamiseks vajalikud hooned.”

Superautosid näeb juba sel suvel

Halli sõnade kohaselt pikeneb Audru ringrada kilomeetri võtta.

“Uus, 3,3kilomeetrine ja FIA Grande 3 turvanõuetele vastav ringrada lubab siin korraldada Euroopa tipptasemel võistlusi nii autosõitjatele kui mootorratturitele,” ütles Hall. “Juba selle aasta juulis tuleb sileda katte saanud vanal ringil Põhja-Euroopa karikasarja etapp, kus autospordifännid näevad kihutamas palju superautosid. Mootorrattaspordi huvilistele võib öelda, et peale Eesti võidusõitjate on siia tulemas Venemaa, Soome, Läti, Leedu ja kaugemategi maade ringrajaässad.”

Järgmiseks aastaks kolib stardipaik uude kohta, kuhu püstitatakse kõik suurvõistlusteks vajalikud hooned. Stardisirge äärde tulevad garaažid võistlusautodele ja kolmekorruseline maja.

“Garaažidesse saab lahedalt paigutada 40 autot ja katusele tehakse tribüünid vähemalt 3000 pealtvaatajale,” selgitas Hall. “Maja esimesel korrusel hakkavad töötama võistluste sekretärid, samas on ka duširuumid ja tualetid. Teisele korrusele tulevad õppeklass ja kohvik ning kõige kõrgemal paiknevad stardi-finišikohtunikud ja ajamõõtjad.”

Publikul on mõnus võistlust jälgida

Küsimusele, kui palju autoparklaid pealtvaatajatele rajatakse, kostis Hall: “Ringraja ja Haapsalu maantee vahelisele alale tuleb parkla, kuhu mahub vähemalt paarsada autot. Veel saab oma sõiduki jätta praegusele võistlejate boksialale ja kolmas koht on stardimajatagune muruplats.”

Ringraja haldajad tahavad korrastada seniseid müratõkkevalle ja rajada ringraja lõunapoolsele küljele uusi valle.

“Need on suurepärased looduslikud tribüünid, kus istudes on peaaegu terve rada korraga nähtav,” märkis Hall. “Ma ei näe enam suuri takistusi uue ringraja väljaehitamisel. Usun, et autospordifännidest ettevõtjad, kes lubasid EASi toetusele omalt poolt lisada 13,3 miljonit krooni, suudavad seda ka teha.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles