Kuninga kooli aktus pani poliitika vaikima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi aastapäeva aktus Kuninga tänava põhikoolis.
Eesti Vabariigi aastapäeva aktus Kuninga tänava põhikoolis. Foto: Marika Hoolma

„Pärast sellist kontserti ja sõnumit ei ole poliitikutel enam midagi öelda,“ lausus riigikogu esimees Ene Ergma Pärnu Kuninga tänava põhikooli aktusel, mis oli pühendatud Eesti iseseisvuspäevale.
 

Kuninga kooli aktus oli nagu väike laulupidu: poistekoor, mudilaskoor ja lastekoor kandsid ette suvise laulupeo repertuaarist isamaalisi laule, koorilaulude vahel kandsid õpilased ette lihtsaid, kuid südamesse minevaid luuletusi – Contralt, Heiki Viilupilt.

„Need sõnad, mis teilt tulid, on tõeline väärtus, ütlesite kõik minu sõnad oma kontserdiga ära,“ tänas Ergma lapsi ja aktuse ette valmistanud muusikaõpetajat Reet Jürimad ning huvijuht Siiri Paasmad.

Ergma pidas suureks väärtuseks, et kool on jäädvustanud selles majas õppinud ajaloolised isikud. „Siinsed noored armastavad oma kodu ja oskavad seda maalappi hinnata,“ sõnas ta.

Eesti Vabariigi aastapäeva aktusele kutsutud riigikogu esimees jättis kooli külalisraamatusse lihtsa ja südamliku sissekande. „Armas koolipere! Jõudu ja jaksu teile kõigile! Teil on fantastiline kool, suurepärase minevikuga. Hoidke oma kooli! Parimate soovidega Ene Ergma.“
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles