Ülejõe kooli veebileht kogub populaarsust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasiumi veebilehe tegijad (ülevalt vasakult) Karolina, Madis, Triin, Kris, Eliisa, Tauri, Grete, (alt vasakult) Siim, Alice, Deanna, Birgit, Taavi. (Pildilt on puudu Rain Tettermann.)
Pärnu Ülejõe gümnaasiumi veebilehe tegijad (ülevalt vasakult) Karolina, Madis, Triin, Kris, Eliisa, Tauri, Grete, (alt vasakult) Siim, Alice, Deanna, Birgit, Taavi. (Pildilt on puudu Rain Tettermann.) Foto: Erakogu

Pärnu Ülejõe gümnaasiumi paberajaleht Kooli Kaja on ajalooks muutunud ja selle on välja vahetanud tänapäevane veebiväljaanne Taifuun.
 

Kooli õpilasesinduse välja antav Taifuun pakub värskeid noortepäraseid uudiseid ja kvaliteetseid fotosid, veebilehelt leiab infot nii koolis toimuvate ürituste kohta kui foorumi, kus kõik on oodatud kaasa rääkima. Oma nurk on õpilasesindusel.

Kris Korn, üks veebilehe tegijaid räägib, et lehetööga tegeleb kogu õpilasesindus. “Otseselt eriülesaandeid kellegi pole, kuid lehel on paar administraatorit, kes teavad veidi rohkem veebindusest,” täpsustas ta ja lisas, et tõhusat koostööd teeb nendega kooli huvijuht Piret Soa, kelle abita poleks veebileht teoks saanud.  

Kuigi õpilasesindusel on oma ruum, kus saab igal ajal uut infot lehte panna, tegelevad noored lehetööga seal, kust nad parasjagu on, ka koduarvutite taga.
 
Korni jutu järgi sõltub lehe haldamisele ja täiendamisele kuluv aeg sellest, mis koolis parasjagu toimub. “Kui on rohkem üritusi, on rohkem uudisedki. Kajastame ainult seda, mis oleks huvitav ja kutsuks inimesi lugema,” ütles ta.

Tegijate arvates on Taifuun võetud vastu hästi. “Alguses oli see küll veidi harjumatu, kuid kindlasti on veebileht mugavam ja tõhusam viis kooliasjade kohta infot saada kui korra kuus ilmuv paberajaleht,” rääkis Korn.

Lehe loetavusega võivad noored rahule jääda. Näiteks viimasel nädalal oli unikaalseid külastusi tervelt 1395, mis on Korni arvates kooliajalehe kohta üpriski suur arv.

“Kui teha väikesed matemaatilised arvestused, selgub, et veebilehte külastatakse kordades rohkem, kui osteti paberlehte, seega on asi end täielikult ära tasunud,” lisas Korn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles