Kaisa Pajusalu sai USAs haamri

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: PP

Ameerikas ergomeetrisõudmise mitteametlikel maailmameistrivõistlustel oma kahe aasta tagust edu korranud Kaisa Pajusalu sai auhinnaks traditsioonilise haamri.

Eile hommikul Tallinna sõitnud, seal kõigepealt oma jooksuotsa ära teinud, siis keskpäeval peaministri vastuvõtul ja õhtul presidendi vastuvõtul osalenud Pajusalu sõidab juba homme Horvaatiasse Skradinisse lõpuks ometi rahulikult oma põhitöö ehk pärissõudmisega tegelema.

Bostonis, kus Pajusalu võitis 2009. aastal nii kuni 23aastaste kui naiste absoluutarvestuses, edestas ta 2000 meetri distantsil mullugi samal võistlusel hõbeda pälvinud ja pärissõudmise MMil läinud sügisel Uus-Meremaal viiendaks tulnud venelannat Julia Levinat nelja, hollandlanna Jenny van Dobbenit enam kui kuue sekundiga. Kaisa aeg 6.41,3 on tema uus ergomeetrirekord.

“Tase oli nüüd palju kõvem kui kaks aastat tagasi,” kinnitas Pajusalu. “Oma toonase ajaga olnuks ma nüüd alles neljas.”

Pajusalu arvab, et on vahepeal tublisti arenenud. Isikliku margi tegemist USAs, kus ta varem oma kodumaistele tippaegadele alla jäänud, kommenteeris ta, et ilmselt lubas vahepealne kergem nädal Itaalia suusalaagrist taastuda ja oma osa oli ka paaripäevasel mõnusal treeningul enne võistlust Bostonis, mis võttis eestlanna vastu toreda pluss 15kraadise kevadega.

“Paraku muutub ilm seal kiiresti. Kui ära tulin, oli juba väike miinus ja sadas lund,” meenutas Pajusalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles