Sütevaka väitlejad astusid pika sammu tipu poole

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renegade võistkond: (vasakult) Silver Lulla, Juhan Koppel ja Eleen Änilane.
Renegade võistkond: (vasakult) Silver Lulla, Juhan Koppel ja Eleen Änilane. Foto: Erakogu

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi väitlejad said Viljandis Eesti keskkoolide väitlusmeistrivõistluste teisel etapil teise koha ja jätkavad aprillis võistlemist Eesti tugevaimatega.

Sütevakat esindas abiturientide võistkond Renegade, kuhu kuulusid juba aastaid väitlusega tegelnud Juhan Koppel ja Silver Lulla ning alles sügisest nendega liitunud Eleen Änilane.

Kolmeetapiliste meistrivõistluste teine etapp oli improetapp, kus kõik teemad valmistati ette kohapeal tunni aja jooksul. Väideldi päevakajalistel teemadel: “Valimas käimine peaks olema kohustuslik”, “Kodussünnitamine peaks olema keelustatud”, “Eesti koolide kaasajastamisel tuleks alustada õpetajatest”, “Eesti peaks rohkem panustama tuumaenergiasse”.

Poolfinaalis tuli väidelda teemal “Suurema sissetulekuga inimeste tulumaksu tuleks tõsta” ja finaalis “Wikileaks on oht globaalsele julgeolekule”. Finaali jõudnud Sütevaka noored väitlesid kõigil kuuel teemal.  

Sütevaka väitlejaid sellest õppeaastast juhendaval Siim Ruulil oli põhjust noorte esinemisega rahul olla – Renegade võitis viis vooru ja üksnes finaalis jäi alla Tallinna Inglise kolledži võistkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles