Super tulemus! Kaido Külaots võitis koduse tsooniturniiri!

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Kaido Külaots (keskel)lätlase Igor Kovalenko ja Ottomar Ladva ees Pärnus toimunud male FIDE Balti tsooniturniiri esimese etapi.
Pärnakas Kaido Külaots (keskel)lätlase Igor Kovalenko ja Ottomar Ladva ees Pärnus toimunud male FIDE Balti tsooniturniiri esimese etapi. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna lõppes Pärnus male FIDE Balti tsooniturniiri esimene etapp, mille võitis pärnakas Kaido Külaots lätlase Igor Kovalenko ja Ottomar Ladva ees.

Külaots kogus üheksa mänguga seitse punkti ja edestas järgnevaid poole silmaga.

"Seda võitu ei tahtnud ma küll kellelegi teisele anda," säras Külaots pärast turniiri. "Mõni asi on selline, mida tahad väga saada. Turniir toimus Pärnus, minu kodus. On Paul Kerese 100. sünniaastapäev. Sain panna 2016. aastale ilusa malelise punkti Baltimaade tähtsaimal võistlusel. Siin võita on väga hea tunne."

Maletaja lisas, et see on tema karjääri üks haripunkte.

Balti tsooniturniiri võiduga kaasnes auhinnaraha 2500 eurot. Teine sai 2000 ja kolmas 1500 eurot. 14 parema vahel jagati ära 10 000 eurot.

Kolme Balti tsooniturniiri parim pääseb tuleval aastal Gruusia maailmakarikaturniirile. Teine ja kolmas osavõistlus korraldatakse tuleval aastal Lätis ja Leedus.

Kolmapäevast osaleb Külaots Tallinnas Euroopa välk- ja kiirmale meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles