Kullerid aitavad pakiautomaatide juures saadetisi jagada

Hele-Kai Valtenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinnas Viru keskuse pakiautomaadi juures abistav kuller.
Pildil Tallinnas Viru keskuse pakiautomaadi juures abistav kuller. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Jõuluaeg on pakkide saatmise tipphooaeg, mil pakiautomaate kasutatakse suvisega võrreldes mitu korda rohkem. Kuna saadetiste hulk on suurem kui kappide arv, toimetavad pakiautomaatide juures abilised.

Olenemata pakiautomaatide arvukusest ja suurusest ei mahu kõik saadetised enam jõulude eel kappidesse ära. "Seetõttu tegutsevadki pakkidest tulvil Omniva pakiautomaatide juures kullerid, kes annavad inimestele nende saadetised kohapeal üle," rääkis Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv.

"Kogu Eestis on praegu päkapikke automaatide juures kümmekond, umbes kuus–seits neist Tallinnas," täpsustas Kaiv. "Peale selle näeme, et paljud piirkonnad on automaadimahutavuse poolest juba piiri peal. Kuna jõulueelsel nädalal kogused kasvavad, on oodata, et ülemahtudega automaate ja päkapikke nende kõrvale lisandub lähiajal mitu."

Kullerid saadetakse automaatide juurde vastavalt vajadusele. Seetõttu võivad nad abistada iga päev eri automaadi ees. "Kõikide Pärnu automaatide kõrval kullerit pole olnud, aga paar korda populaarsemate pakiautomaatide juures küll," rääkis Kaiv.

Abikäed toimetavad ka Itella SmartPOSTi pakiautomaatide juures. "Detsembris suureneb tavapärane pakimaht muu ajaga võrreldes kuni kaks korda," lausus Itella SmartPOST müügi- ja turundusjuht Alice Vergi.

"Selleks, et kõik saadetised jõuaksid kohale ja et me ei murraks kliendile antud tarnelubadust, aitab tipphooajal paari kuu vältel pakke väljastada 80 abilist," lisas Vergi. Lähinädalal väljastavad klienditeenindajad pakke kolme Pärnu SmartPOSTi pakiautomaadi kõrval: Pärnu Keskuse, Ülejõe Selveri ja Maksimarketi juures.

Vaatamata abilistele jagatakse saadetisi ikka kehtiva süsteemi järgi. Paki saaja läheb automaadi juurde, valib sealt "paki kättesaamine", sisestab talle SMSi teel saabunud uksekoodi. Pakiautomaat juhendab, et saadetis on klienditeenindaja või kulleri käes, kes väljastab vastava tšeki. Seejärel saab kappidesse mitte mahtunud paki abiliselt kätte kviitungi alusel.

Pakiautomaatide populaarsus kasvab aasta-aastalt. Eestlased eelistavad Alice Vergi sõnutsi tellida tooteid e-poest pakiautomaati. "Seda kinnitavad Itella SmartPOSTi suurenevad pakimahud. Võrreldes mullusega on automaatide kasutamise tulemusena kogused suurenenud 32 protsenti," rääkis Vergi.

Vahetult enne jõule vahendas Omniva möödunud aastal üle 100 000 kirja ja mitukümmend tuhat pakisaadetist päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles