Parteid asuvad väitlustulle

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valimisnädalal astuvad Pärnu Postimehe veebiväljaandes silmitsi suuremate erakondade esindajad, kes Eesti väitlusseltsi eestvedamisel asuvad kaitsma või ümber lükkama seisukohti, mida parteid oma valimisplatvormides on rahvale lubanud.

Esmaspäeval asuvad väiltlema Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas Pärnumaal teise numbri staatuses olev Annely Akkermann ja Keskerakonna siinne esinumber Kadri Simson. IRLi ja Keskerakonna väitluse teema on "Eesti vajab astmelist tulumaksu". Väitluse reeglite järgi Simson kaitseb seisukohta ja Akkermann asub seda ümber lükkama.

Kolmapäeval on valmis väitlema Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Pärnumaal kandideerijate nimekirjas teisena märgitud Marianne Mikko ja Reformierakonna esindaja, kelle isik alles selgub. Sotside ja oravate väitluse teema on "Sookvoodid kõigis esinduskogudes tagavad sugupoolte võrdõiguslikkuse."

Eesti suuremad erakonnad saavad Pärnu Postimehe veergudel oma seisukohti silmast silma väitluses kaitsta esimest korda. Eesti väitlusseltsi ja parnupostimees.ee koostöös sündiva väitlussarja teemad on sõelutud välja parteide valimislubadustele tuginedes.

Väitluste eesmärk on pakkuda parteidele võimalus esitada valimisteks esile tõstetud teemasid argumenteeritult ja sisuliselt, jättes kõrvale pinnapealsuse ja häma.

Esinejate kõneosavusele ja teemast kinnipidamisele annab pärast vastasseise hinnangu väitlusselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles