Mälestuste karp aitab kaotatud beebit leinata

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestuste karbi mõte on toetada leinaprotsessi algust.
Mälestuste karbi mõte on toetada leinaprotsessi algust. Foto: Erakogu

MTÜ Vaikuse Lapsed liidab beebi kaotanud emasid-isasid, kes on võtnud südameasjaks toetada saatusekaaslasi nii oma kogemusega kui meisterdades mälestuste karpe, mis aitavad kaotatud last leinata.

Aasta tagasi Vaikuse Lastega vabatahtlikuna liitunud pärnulanna Eidi Aidla kaotas enneaegsena sündinud kaksikud pojad, kellele anti elada mõni päev. Vaatamata kurvast sündmusest möödunud kolmele aastakümnele ei kao 19aastasena mõnepäevase vahega kahest pojast ilma jäänud ema sõnutsi lapse kaotuse valu iial, kuid sellega on võimalik elama õppida. “Aeg ei paranda midagi, aga annab oskuse elus edasi minna,” avaldab ta.

Kuigi suhtumine sünnitavasse naisesse ja peresse oli 1986. aastal hoopis teistsugune kui tänapäeval, leiab Eidi, et lapse kaotanud vanemate abistamiseks mõeldud MTÜ on tänuväärne, sest ränga kogemuse saanud pere vajab infot kas või selle kohta, kuidas matuseid korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles