Eksperiment: sel aastal toon jõulukuuse metsast ise

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuuse võtmine, jõulukuusk, RMK, kuuse saagimine. Fotol: Sire Matt
Jõulukuuse võtmine, jõulukuusk, RMK, kuuse saagimine. Fotol: Sire Matt Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Jõulupuu metsast tuues saab otsimisrõõmu ja mõnusa looduses käimise kogemuse võrra rikkamaks. Pärnu Postimees proovis järele, abiks olid RMK kuuseleidmise äpp ja nõuanded Pärnumaa metsaülemalt Heiki Ärmalt.

Pärnumaa metsaülem Heiki Ärm on veendunud, et jõulupuu metsast toomine jätab kõige väiksema keskkonnajälje. Plastkuusk on küll korduvkasutatav, aga selle valmistamine tekitab kahju loodusele. “Võtta noor kuusepuu, mis läheks tulevaste hooldustööde käigus nagunii maharaiumisele, on keskkonnasõbralikum tegu kui plastkuuse ostmine,” avaldas Ärm.

Metsamees Ärm toonitas, et metsa jõulukuuse järele minnes on kõige olulisem sattuda õigesse kohta. Jõulupuud võib võtta riigimetsast sellisest kohast, kus kõrguv taimestik hooldusraie tagajärjel ühel päeval nagunii maha võetakse ja kuusekestest ei sirguks tulevikupuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles