Kadri Simson: Tasuta ühistransport loob sõitjale võimalusi

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Eesti Vabariigi valitsus töötab välja kava, mille kohaselt oleks juba lähitulevikus maakonnasisestel bussiliinidel sõit tasuta. Tegemist on Keskerakonna ühe peamise valimislubadusega ja olen kindel, et meie toetajad hindavad seda, et me viime lubadusi reaalselt ellu.

Selgitan siinkohal veidi valitsuse ideed. Kava doteerida maabussiliine täismahus on mõeldud selleks, et luua inimestele senisest paremad võimalused. Juba praegu annab riik kaks kolmandikku bussiveole kuluvast summast, nüüd plaanib valitsus kinni maksta viimase, senise piletitulu osagi.

Vajadus tasuta ühistranspordi järele on suur. Maalt on juba kadunud poed, postkontorid, apteegid, pangaautomaadid. Muutused toovad kaasa töökohtade kadumise, mis tähendab loomulikult inimeste maalt lahkumist. Kui töökohad koonduvad keskustesse, peavad sinna kolima elanikudki. Seda muidugi juhul, kui neil ei ole töölejõudmiseks sobivat transporti, mis võimaldaks elada maal ja töötada kodunt kaugemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles