Jälle suusatati Sindi ja Pärnu vahel

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerand sajandi järel nautis Sindi-Pärnu suusamatkal taas imekena talveilma 140 tervisesportlast.
Veerand sajandi järel nautis Sindi-Pärnu suusamatkal taas imekena talveilma 140 tervisesportlast. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval taaselustati Sindi-Pärnu suusamatka traditsioon ja tänu lumerohkele talvele, järele andnud pakasele ja säravale päikesele kukkus asi kenasti välja.

“Vanemad spordimehed mäletavad, et esimene organiseeritud matk oli 1961. või 1962. aastal ja matku korraldati 25 aastat jutti kuni 1986. või 1987. aastani,” rääkis tänavust matka eest vedanud Kalmer Jürima. ”Siis 25 aastat Sindi-Pärnu matku polnud, nüüd tegime esimese iseseisva Eesti aegse suusasõidu ära.”

Osalejaid sai kirja 140, arvu peab Jürima esimese korra kohta heaks, tagasiside suusatajatelt oli positiivne.

“Positiivne faktor oli muidugi ilm,” möönis Jürima. “Aga jõel oli ka kuldne rada – keskel sai laialt uisku lasta, servades oli kaks klassikajälge. Start oli meil tund aega lahti, alguses läks paras punt rahvast teele, pärastpoole oli ilus rivi vaadata. Kontrollpunktis ja finišis põlesid lõkked, mängis muusika, sai hernesuppi ja teed. Polaris ajas raja sisse, Pärnumaa spordiliit organiseeris muusika, tuge pakkusid Sindi sõprade selts, After Ski, Reiu puhkekeskus ja Sindi linnavalitsus, kokkuvõttes saime toreda spordipäeva üsna väikeste kuludega.”

Niipalju oli sel suusapäeval siiski ka võistlust, et selgitati rohkeima osavõtuga kool ja klass. Auhinnad pälvisid Sindi gümnaasium ja sama kooli esimene klass, kust oli koos klassijuhatajaga suuskadel kuus last.

“Mis järgmisel aastal saab, sõltub ennekõike sellest, milline talv tuleb,” vaatas Jürima juba tulevikku. “Kui jõgi jääs, on kõik hästi, maad mööda üle teede ja eramaade minna on probleemsem. Loodame, et hästi kättesaadav matk ikka jälle tuleb ja järgmiseks veerandsajandiks spordikalendrisse püsima jääb.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles