Facebookis fännab Sindi kooli türklanegi

, Facebooki fännilehele moderaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasium.
Sindi gümnaasium. Foto: Erakogu

Sindi gümnaasium kasutab tundides õpilaste õpetamiseks üha enam moodsaid meetodeid ja õppevahendeid: e-kooli, õpetajate loodud ainealaseid esitlusi ja veebilehti. Järgmise sammuna tundus tore viia meie kool maailma populaarseimasse suhtlusvõrgustikku – Facebooki.
 

Enne meid oli Facebookis oma fännileht Pärnumaa kahel koolil: Koidula gümnaasiumil ja Paikuse põhikoolil. Meie liitusime 1. novembril 2010.

Sindi gümnaasiumi Facebooki fännileht on mõeldud nii praegustele kui endistele õpilastele ja kõigile, kes meie tegemistele kaasa elavad. Liikmeid on nii vilistlaste kui lapsevanemate hulgas ja loomulikult praegused õpilased. Et Facebooki looja on seadnud liitujate vanuse alampiiriks 13 eluaastat, ei võta meiegi nooremaid oma liikmeks.

Esimese sammuna sai fännilehele kokku korjatud kogu pildi- ja videomaterjal, mis meie kooli kohta veebis juba üleval oli. Suurt huvi ja vastukaja on tekitanud album “Meie kooli lennud”, kus üleval fotod alates 4. lennust, aastast 1961.

Fännilehel ilmuvad uudised koolis toimunud ürituste, võistluste ja kõige muu huvitava kohta. Oluline on eelinfo andmine, kuigi seda ülesannet täidab paremini kooli koduleht oma väga täpse ja operatiivse ürituste kalendriga. Kooli sündmuste jäädvustamisega on meie oma fotograafid Ave-Maria Grimm ja Mart Nõmm tegelnud juba mitu aastat ning nüüd saab neid pilte näha ka FB fännilehel.

Palju infot meie kooli ja tema õpilaste tegemiste kohta leiab kajastamist teisteski internetiväljaannetes: Maalehe Pärnumaa blogis, Elu24s, Pärnu Postimehes. Fännilehe moderaator otsib uut infot iga päev ja püüab sündmusi nii pildis kui sõnas kajastada võimalikult kiiresti.

Praegu on meil liikmeid 13 riigis: Soomes, Rootsis, Iirimaal, Norras, Suurbritannias, Ameerika Ühendriikides, Hispaanias, Poolas, Saksamaal, Portugalis, Saudi Araabias, Türgis, Itaalias. Türgi sõber näiteks on meie sõpruskooli hilises keskeas direktor, kes FB vahendusel me tegemistel silma peal hoiab. Veebruari alguse seisuga on meil 325 liiget.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles