Video ja pildid: politsei kontrollis pommiähvarduse tõttu Rimi kauplusi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna veidi pärast kella 16 tehti mitmele Rimi kauplusele Lääne-Eestis pommiähvardus.

Esialgsetel andmetel saadeti pommiähvardus Lääne prefektuuri üldmeilile. Kirjast ei selgunud, millises Rimi kaupluses lõhkekeha paikneb.

Pärnu Kaubamajaka Rimi-poolne tiib suleti ja inimesed evakueeriti. Kella 17.20 paiku lubati külastajad ja töötajad taas hoonesse. Lõhkekeha ei leitud.

Lääne prefektuuri valvepressiesindaja teatel evakueeriti ka Haapsalu Rimi kaupluse töötajad ja külastajad, kes lubati kauplusesse 17.30 paiku tagasi. Samuti kontrolliti Kuressaare Rimi, kuid seal inimesi ei evakueeritud.

Politsei pressiesindaja andmetel sai niisamasuguse pommiähvarduse Ida prefektuur ja Jõhvi Rimist evakueeriti inimesed. Esialgsete teadete kohaselt viidi inimesed Põhjakeskuse Rimi kauplusestki välja, et politsei saaks toimumispaika kontrollida.

Alles hiljuti, 23. detsembri õhtupoolikul sai politsei meilitsi ähvardusega, et Prismas võib olla pomm. Kuna kirjas polnud linna täpsustatud, kontrollis politsei kogu Eesti Prismasid. Kauplusi kontrolliti nii Narvas, Tallinnas kui Tartus. Tartus evakueeriti mõlemad Prismad.

17. detsembril laekus politsei üldmeilil kiri, milles väideti, et ühes Pärnus Riia maantee kortermajas on pomm. Politseinikud otsisid kõnealuse elamu läbi, aga lõhkeseadet ei leidnud.

Kella 17.20 aegu lubati kunded taas Rimisse poodlema. Foto:
Kella 17.20 aegu lubati kunded taas Rimisse poodlema. Foto: Foto: Lauri Habakuk
Foto: Lauri Habakuk
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles