Sõbrad pidasid Vanakooli keskuses talguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai ja Raeküla lasteaia talgupäev.
Mai ja Raeküla lasteaia talgupäev. Foto: Erakogu

Mai lasteaia 9. rühm ja Raeküla lasteaia Õnnelinnu rühm pidasid eile Pärnu Raeküla Vanakooli keskuses toreda rahvusliku talgupäeva.

Talgulised said kokku juba neljandat korda, mängisid ühiselt rahvuslikke mänge, laulsid rahvalaule ja tantsisid rahvatantse.

Eelnevalt olid koos muusikaõpetaja ja liikumisõpetajaga rahvalaulud ja -mängud selgeks õpitud. Kaasa võeti ka üks mäng sõpradele õpetamiseks.

Iga-aastasel kohtumistel on olnud oma teema, millest laulda ja mängida, ning materjal, mida kasutada kingituste valmistamiseks. Selle aasta teemaks oli talgud – laulud ja mängud naiste ja meeste töödest. Kingitusteks valmistati nöörinukud.

Lastes tekitasid suurt elevust sportlikud tegevused: kelgumäng tekkidega, suusatamine papptaldrikutega, patsi punumine paeltest ja köie vedamine. Kõige lahedamaks kujunes lumesõda vatist pallide ja lumetuttidega.

Järgnes ühistants “Kupparimoori”, kommide pimesi lõikamine nöörilt, nende krõbistamine ja mahla mekkimine.

Kõlas traditsiooniline lõpulaul: “Laul sai otsa, laul läks metsa ... sealt tema tuleb tagasi, laksub järgmisel aastal edasi!”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles