Väikseim valimissaak oli Pärnumaal kaheksa häält

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikseim valimissaak oli Pärnumaal kaheksa häält.
Väikseim valimissaak oli Pärnumaal kaheksa häält. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kõige kasinamalt sai lõppenud riigikogu valimistel Pärnumaal hääli Erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas kandideerinud ajakirjaniku ja juristi haridusega registreeritud töötu staatuses olev Juhan Haravee, keda toetas kaheksa valijat.

Mujal Eestis tegi samasuguse tulemuse veel Harju- ja Raplamaal Roheliste nimekirjas kandideerinud Erko Soopalu. Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna ringkonnas kogus üheksa häält rahvaliitlane Reio Vilipuu. Kõik teised riigikokku pürgijad said vähemalt kahekohalise arvu hääli.

Eelmistel riigikogu valimistel oli Pärnumaal häälesaajatest punase laterna rollis Eestimaa Kristlike Demokraatide nimekirjas kandideerinud Edyt Lust, kes kogus neli aastat tagasi 12 häält.

2003. aasta riigikogu valimistel sai Pärnumaal kolm häält Eestimaa Ühendatud Rahvapartei nimekirjas kandideerinud Viktor Jürgens.

1999. aasta valimistel jäi häältesaak alla kümne kolme erakonna kandidaadil. Mõõdukate nimekirjas sai tookord üheksa häält Kirsti Portnov, kuus häält Andrus Iljin, neli häält Raissa Juhans-Murumets ja kaks häält Heino Hermann.

Arenguparteile tõid 12 aastat tagasi viis häält Tiiu Nukki ja Peeter Bakhoff.

Eestimaa Ühendatud Rahvaparteile tõi tosin aastat tagasi riigikogu valimistel Pärnumaal kaheksa häält Valeri Merkin.

Riigikogu valimiste ajaloos on Pärnumaal kandideerija jäänud ka ühegi hääleta. Kõige esimestel riigikogu valimistel 1992. aastal ei leidnud ühegi valija toetust üksikkandidaat Ain-Ilmar Leesment.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles