Häälte ülelugemisel kaotasid kandidaadid seitse häält

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häälte lugemine valimispäeva õhtul.
Häälte lugemine valimispäeva õhtul. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärast eilset häälte ülelugemist Pärnumaa valimiskomisjonis selgus, et võrreldes esialgse häälte lugemisega valimisõhtul, kaotasid kandidaadid seitse häält. Riigikokku pääsejate osas häälte teine lugemine muudatusi kaasa ei toonud.

Valimisõhtul hääli lugedes saadi Pärnumaal kokku 40 262 kandidaatidele antud häält. Ülelugemisel kahanes häälte arv 40 255-le.

Nimekirjadest kaotas sedelite korduslugemisel neli häält Reformierakond, kolm häält üksikkandidaat Mark Soosaar ja kaks häält sotsiaaldemokraadid. Üks hääl võeti esialgsetest tulemustest maha IRLil, rohelistel ja üksikkandidaat Heiki Merirannal.

Valimissedelite ülelugemisel sai kolm häält juurde Keskerakonna nimekiri, ühe hääle kristlikud demokraadid ning Vene Erakond Eestis.

Rahvaliidu ja Iseseisvuspartei häälte arv ei muutunud.

Rikutud valimissedelite arv kasvas häälte ülelugemisel viie võrra. Kehtetute sedelite arv tõusis esialgsel lugemisel saadud 399-lt teisel läbivaatamisel 404-le.

Pärnu maakonna valimiskomisjoni esimehe Rita Kosenkraniuse sõnutsi on häälte arvu korrigeerimine teisel ülelugemisel tavapärane ja seda on juhtunud kõigil seni toimunud valimistel.

Kosenkranius märkis, et valimisõhtul tuleb hääled lugeda kokku kiiresti ja juhtub, et mõne kandidaadi sedel satub teise kandidaadi häälte hulka, samuti on esialgu kehtetuks tunnistatud häälte hulgas sedeleid, mis on tegelikult igati korrektsed.

Valimiskomisjoni esimehe sõnutsi Pärnumaal jagatud mandaatide osas häälte ülelugemine muudatusi kaasa ei toonud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles