Galerii: Uue pagaritöökoja avamine Pärnus

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus endises pitseeria Campa ruumides avas täna hommikupoolikul uksed Läti päritoluga Liepkalni pagaritööstus, kus pakutakse värsket leiba-saia ja kondiitritooteid.
Pärnus endises pitseeria Campa ruumides avas täna hommikupoolikul uksed Läti päritoluga Liepkalni pagaritööstus, kus pakutakse värsket leiba-saia ja kondiitritooteid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Otse ahjust tulnud saia-leivalõhnaline Läti pagariäri Pärnus Tallinna 2 avas täna enne keskpäeva uksed. Ostuhuvilisi kogunes avamise eel kohviku-poe ukse taha mõnekümne ringis, esimesed tulijad haarasid korvi enim äsja ahjust tulnud sooja leiba.

Töökojas valmib 30 nimetust saia, leiba ja sepikut, kümneid sorte pirukaid, saiakesi, kukleid ja kooke.

Kõik tooted tehakse käsitsi ja kohapeal. Sisse tuuakse vaid küpsised ja tordid, torte on ettevõttel kavas edaspidi Pärnus valmistada.

Lätis kannab kahele mehele, Dagnis Čakursile ja Andris Petersonsile kuuluv pagarifirma Liepkalni nime.

Pärnus sai Läti retseptide järgi pagari- ja kondiitritooteid valmistav osaühing nimeks Pärnamäed, mis on Läti nime tõlge.

Ettevõtte Pärnu esinduses töötab kümmekond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles