Nippe keemiapõlguritele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Aknad ja peeglid

Söögiäädikas, vesi ja ajaleht. Sega kaks supilusikat söögiäädikat neljas liitris vees ja vala lahus pihustiga pudelisse. Pritsi klaasile. Seejärel hõõru aken või peegel vana ajalehega puhtaks ja kuivaks.

Ära kasuta majapidamispaberit, sest see jätab klaasile triibud. Kui sulle ei meeldi äädika lõhn, võid tolle asendada gaseeritud vee või sidrunimahlaga.

Vaibad

Gaseeritud vesi töötab vaibale sattunud pleki puhul hästi, kui seda kasutada kohe pärast õnnetust. Selleks vala gaseeritud vesi otse plekile ja kuivata lapiga ära. Vee gaasid toovad mustuse vaiba pinnale ja soolad takistavad pleki teket.

Värskendamiseks raputa vaibale söögisoodat või maisitärklist, kasutades keskmise suurusega toa kohta umbes tassijagu vahendit. Poole tunni pärast puhasta vaip tolmuimejaga.

Puitpõrand

Äädikas. Sega veerand klaasi äädikat liitri sooja veega. Vala see pihustiga pudelisse ja pihusta lahust kaltsule või käterätile, kuni see on kergelt niiske. Seejärel küüri põrand puhtaks ja läikivaks.

Ahi

Söögisooda ja vesi. Kata ahi seest sooda ja vee pastaga ning lase öö läbi seista, seejärel küüri saast maha. Viimistle niiske lapiga.

Keraamilised plaadid

Söögisooda ja vesi. Raputa vannitoa või köögi plaatidele natuke soodat, seejärel puhasta niiske nuustiku või lapiga.

Rasvajäljed saab maha sidrunimahla või äädikaga.

Köögipinnad

Söögisooda ja vesi. Kui lauale on jäänud tugevad plekid, sega soodast ja veest kokku pasta ning lase sellel enne eemaldamist veidi toimida. See meetod töötab suurepäraselt ka roostevabast terasest kraanikausi, lõikelaudade, külmkapi, pliidi ja paljude muude pindade puhastamisel.

Ummistunud torud

Söögisooda ja keev vesi. Vala pool tassi soodat äravoolu ja kalla peale kaks tassi keevat vett. Kui sellest ei piisa, vala sooda peale pool tassi äädikat ja sulge äravooluava tihkelt. Sooda ja äädikas hakkavad kihisema ja see protsess murrab ummistuse lahti. Siis vala peale neli liitrit keevat vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles