Kein Einaste: Altminekud ajavad hamba veriseks

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste, suusataja.
Kein Einaste, suusataja. Foto: PP

Põhja suusaalade MM-võistlustel Norras Holmenkollenis vabatehnikasprindis 44. ja koos Peeter Kümmeliga klassikatehnika paarissprindis 11. koha saanud Pärnumaa Jõulu suusaklubi mees Kein Einaste valmistub nädala lõpus Soomes Lahtis peetavaks MK-etapiks.

Einaste sõitis Oslost minema kohe paarissprindipäeva õhtul, on nüüd Otepääl rahulikult treeninud, vaikselt Haanja maratoni läbi libistanud ja ootustest madalamalt kulgenud MMi mõtetest läbi lasknud.

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver on väitnud, et lootused olid seoses teiega roosilisemad kui MMi tulemused. Kas olete analüüsinud, miks läks nii, nagu läks?

Ka minu ootused olid suuremad ja seepärast tunnistan, et olen pettunud. Vorm Norrasse sõites oli hea, aga saime üsna vara kohale, melu ümberringi võimas, ilmselt mõtlesin ka veidi üle.

Vabatehnikas tegin oma keskpärase sõidu, seal eriti midagi ette heita pole, aga klassika paarissprindi päeval jäi puudu nii mehest kui suusast. Ma polnud vajalikul tasemel terav, suusavalik ei õnnestunud täiuslikult. Rada pandi vara kinni, kuiva lumega aeglaselt libisevale rajale head suuska ma ei leidnud. Pehme oli rada ka, aga see pole vabandus, sest pehme oli see ju kõigile.

Tase oli kõrge, finaali pääsemine ja seal hea koha saamine eeldanuks nii minu kui Kümmeli tippvormi sel päeval, lisaks mõlemal suuskadega ideaalset täkkesse panekut.

Olete peamiselt klassikasprinter. Kui sageli oma leivaalal võistelda saate?

Kuusamos MK-sarja avaetapil olin 11., Otepääl, kus see kepi murdmine oli, samuti 11. Liberecis sõitsime paarissprinti, seal kukkusin. Nüüd tuleb klassikasprint Lahti MK-etapil. Seega – palju ei saa, kõrgtasemel individuaalsõite pakub hooaeg vaid kolm.

Mis teid Lahti võistluse järel sel kevadel veel ees ootab?

Märtsi viimasel nädalavahetusel on Jõulumäel Eesti meistrivõistlused, siis ehk veel Soomes mõni sõit ja ongi hooaeg läbi.

Kuidas kukkumised, kepimurdmised ja ootustest madalamad tulemused teile mõjuvad?

Et kas ajavad loobumismõtteid pähe? Vastupidi, vihaseks ja kõvemini tööle ajavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles