Pärnu vabakool mängib Endlas “T.Ü.K.K.K-i”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakool valmistub muusikali "T.Ü.K.K.K" ettekandmiseks.
Vabakool valmistub muusikali "T.Ü.K.K.K" ettekandmiseks. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 13. märtsil etendub Endla Küünis kahel korral Pärnu vabakooli muusikaline etendus „T.Ü.K.K.K.”, eelesietendus algab kell 12 ja esietendus kell 15.

Lugu algab koolitunniga, mille teemaks on subkultuurid. Õpetaja palub õpilastel ette kujutada, et nad on ühes ruumis inimestega, kellega näiliselt pole neil ühtegi seost.

Seejärel satuvad õpilased suletud ruumi, kus maast leitakse pusletükid. Iga pusletükk viib ühe õpilastest tema lemmikpaika ning tegelased satuvad nii arvutipeole, punklaulupeole, diskole, loodusesse, muusikapoodi, kiirendusvõistlusele kui riietepoodi ostlema.

Kui iga õpilane on oma meelispaika külastanud, hakatakse mõtlema, mida pusletükkidega edasi teha. Tükke kokku sobitades jõutakse arusaamisele, mis seob inimesi, kuigi neil on erinev maailmavaade või huvid. See on lugu koostööst, mis aitab inimeste vahel saavutada üksmeelt ja soovi üksteist tundma õppida, vastates ikka ja jälle korduvatele küsimustele.

Koostöö ja ühtekuuluvustunde süvendamiseks on vabakoolis loovprojektina  traditsiooniks kujunenud koolimuusikal, lähtudes igal aastal eri aastateemast. Seekord on üldteemaks “Me kõik oleme erinevad, me kõik oleme erilised”.

Muusikali stsenaarium on vabakooli õpetajate ja laste kirjutatud ning etendusest võtab osa kogu koolipere.

Tund aega kestvale etendusele on oodatud kõik huvilised. Pääsmeid saab osta vabakoolist ja enne etendust kohapeal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles