Kahel noorel lasub tapmise kahtlus

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks päeva enne iseseisvuspäeva pandi Pärnus Aia tänava korteris toime jõhker roim, milles elu jättis 26aastane mees.

Et veri värskelt valatud ja menetlus alles algfaasis, eelistab prokuratuur tapatöö võigaste üksikasjade avamisel kidakeelseks jääda.

“Nagu prokurör ütles, ei surnud ta ühe juhusliku löögi tagajärjel,” poetas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm siiski veidike saladuseloori.

Märksa detailsemaid kirjeldusi leiab Pärnu Postimehe veebikommentaariumist: “Juttude järgi olid ribid sisse löödud ja silm välja torgatud,” kirjutab üks arvamuse avaldajaist. Teine teab lisada, et pärast mõrva üritati ohvrit põletada, kuid see ei õnnestunud.

Ohvri nime jätavad nii kommentaatorid kui Erm mainimata, ent pühadejärgses lehenumbris ilmusid omaste ja sõprade leinaraamis järelehüüded 1984. aasta oktoobris sündinud Martin Nõmmele, kelle elutee katkes 22. veebruaril.

Selleks ajaks olid võimalikud mõrvarid, 23aastane Allan ja 17aastane noormees kahtlustatavana kinni peetud. Politsei pani alkoholijoobes noortel käed raudu juba mõrvapäeva õhtul.

Ometi jättis politsei, kes üldjuhul avalikkust kuritegudest teavitab, oma töövõidu toona saladusse.

Taas menetlustoimingute huvides, nagu märkis politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

“Linnaelanikel muretseda ei tasu, selle sündmusega rohkem isikuid seotud ei ole,” ütles Erm, kelle andmetel olid veretöö ajal korteris vaid ohver ja tema kaks tapjat. Ohver teadaolevalt külalisena.

Mõrvakahtlusega tänase päevani vahi all noored on varemgi seadustega pahuksisse läinud.

Allanit on kriminaalkorras karistatud varguse, kehalise väärkohtlemise ja omavolilise sissetungi eest. Tema alaealist kuriteokaaslast aga omavolilise sissetungi eest.

Sedakorda võib süüdistus, kui see kord esitatakse, olla märksa tõsisem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles