Pärnus jõuavad lavale Kiviräha ussisõnad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatris jõuab laupäeval publiku ette Andrus Kiviräha menuromaanil põhinev näitemäng "Mees, kes teadis ussisõnu".
Endla teatris jõuab laupäeval publiku ette Andrus Kiviräha menuromaanil põhinev näitemäng "Mees, kes teadis ussisõnu". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Endlas jõuab laupäeval publiku ette Andrus Kiviräha menuromaanil põhinev näitemäng "Mees, kes teadis ussisõnu", mille kaudu külalislavastaja Johannes Veski otsib vastust küsimusele, miks sageli tahetakse kellegi teise moodi olla.

Mets tühjeneb ning varem loodusega sõbralikult ja üksmeelselt läbi saanud eestlasi meelitab välismaalt toodud Jumal küladesse kolima. Jumala nimel on ilus kõla ja tal on kaasas palju huvitavaid asju. Küladesse kolinud eestlased on aga unustanud ussisõnad, vahendas "Aktuaalne kaamera" lavaloo sisu.

Lavastaja Johannes Veski märkis, et loos on värvikas tegelaskond, lennukas fantaasia ja neile teatri tinglikkuses vasteid leida on rohkem põnev kui keeruline. Lavastaja esialgne soov oli esitada ussisõnade lugu visuaalse teatri vahenditega, kus sõnaline osa oleks minimaalne. Hiljem leidis ta, et ka tekstil on siiski loo kulgemise juures oluline osa.

Tallinna väiketeatrit Cabaret Rhizome vedav Johannes Veski on Endla teatris ja ühtlasi suures riigiteatris lavastamas esimest korda. Lavastusele on originaalmuusika loonud kitarrist Robert Vaigla, kes muusikat ise laval esitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles