Kurgja valmistub Sakala tee matkaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kurgja talumuuseum valmistub võõrustama Sakala tee matkast osavõtjaid, kevadise pööripäeva eel tavakohane 12kilomeetrine retk algab Viljandimaalt Vanaõuelt.

Sakala tee matk on juubelihõnguline, sest esimest korda olid retkelised teel 50 talve tagasi, 1961. aastal. Sama metsarada kasutas Carl Robert Jakobson, käies 1878. aastast Viljandis ajalehte Sakala toimetamas.

“Kui lumi on maas, läbitakse teekond suuskadega ja kes soovib, saab räätsasid kasutada, täpsem raja olukord selgub enne 20. märtsi matka,” märkis Monika Jõemaa, kes on Kurgja talumuuseumi direktor ja riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiuosakonnaga kahasse matka korraldajaid.

Puhkepauside ajal Maltsaares ja Saeveski metsaonni juures saab keha kinnitada ja kuulata, kuidas annab kasutada metsa kui vaese mehe kasukat.

Sakala tee matkal osalejad saavad alustada RMK metsa-aasta auhinnamängu kleepsude kogumist ja loosiõnne korral võita talumuuseumi ja RMK loodushoiuosakonna meeneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles