Vene kool võõrustas Comeniuse-partnereid

, meediaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Comeniuse projekti partnerid külas Pärnu Vene gümnaasiumis.
Comeniuse projekti partnerid külas Pärnu Vene gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Vene gümnaasiumil olid külas Antverpeni Leonardo Lyceum SITO5 üksteist  õpilast ja kaks õpetajat.
 

Tegusasse nädalasse mahtus teist aastat vältava projekti „Legends Connecting Past and Present, East and West“ lõpp-produkti - eesti ja belgia legendide e-raamatu - kokkupanemine.

Illustreeritud veebiraamat sisaldab legende kolmes keeles: inglise, flaami ja eesti keeles. Rühmatöödena valmisid lustakad legendidel põhinevad ingliskeelsed ajalehed.
 
Tutvuti lähemalt Pärnu ja Tallinnaga, võeti ette põnevaid ühistegevusi. Nii prooviti kätt Maarja-Magdaleena gildi meistrikodades, veedeti aega Tervise Paradiisi veepargis, mängiti bowling'ut, tutvuti Ahhaa keskusega Tallinnas, sõideti Nõmme lumepargis lumerõngastega.

Eelmisel õppeaastal alguse saanud projekt on toonud kooliellu Euroopa mõõdet, õpilastele uusi sõpru, juhtinud noorte tähelepanu enam oleviku ja mineviku vahelistele seostele ning aidanud kaasa keelte, kirjanduse ja kultuuri omavahelisele lõimingule.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles