Leelo Tungla arvates võiks iga pere lugu olla ajalugu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Pärnu Vabahariduskeskus pühendas kontsertetenduse “Leelo-Leelo” riigi 99. sünnipäevale ja sidus selle Leelo Tungla suguvõsaga, esitus liigutas luuletajat hingepõhjani.
SA Pärnu Vabahariduskeskus pühendas kontsertetenduse “Leelo-Leelo” riigi 99. sünnipäevale ja sidus selle Leelo Tungla suguvõsaga, esitus liigutas luuletajat hingepõhjani. Foto: Madis Sinivee

Endla teatri fuajees mürtsus üleeile pärastlõunal Kaitseliidu Pärnumaa maleva puhkpilliorkester Saxon Kaido Kivi juhatusel, häälestades igas eas publiku koduriigi 99. aastapäevale pühendatud kontsertetenduse “Leelo-Leelo” meeleollu.

Sõnalis-muusikaline põimik kajastas Eesti ajalugu ja rahva saatust luuletaja Leelo Tungla suguvõsa ja tema enda eluloo kaudu. Vahetekstid viitasid olulistele sündmustele alates 1918. aastast, seotuna Leelo ema Helmes Tungla ja vanaema Mari Israeli eluseikadega.

“Kuna armastatud luuletaja, prosaist ja kirjanik Leelo Tungal tähistab sel aastal 70 aasta juubelit, kirjutasime stsenaariumi tema pere loo näitel, sest ühe pere lugu on meie kõigi ajalugu,” ütles Jana Tringi erakooli arendusjuht Heli Tammsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles