Galerii: Metsküla rahvamajas peeti ehedat kogukonnapidu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Metsküla rahvamajas tähistas kohalik kogukond riigi sünnipäeva tavakohaselt enda rõõmuks korraldatud peoga, millest võtsid osa Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja Lääne maavanem Neeme Suur, kes mõlemad ütlesid kokkutulnuile tähtpäevakohased sõnad.

Lihula vallavolikogu esimees Jaak Kastepõld arutles põgusas sõnavõtus koduvalla rahva ees, et ilusa juubeli künnisel riigi ja rahva olemuse ja selle üle, millisena näeksid Eestit need, kes võitlesid meie iseseisvuse eest vabadussõjas. Ilmselt märkaksid nad, et oleme jõudnud ajajärku, kus suure raha eest saab kõike, kõigel on hind, aga meid nagu eelnevaidki põlvkondi seob nähtamatu niit, oma keel ja kultuur, ja me oleme alles.

Selle nähtmatu niidi kinnitus oli Metsküla algkooli kõigi õpilaste ja Lihula valla segarahvatantsurühma Kirivöö esinemine vanas (ehitatud 1938) kulunud põrandaga rahvamajas, kus kogukondlik koosolemine lõppes lauake-kata-end-stiilis ja kodunt kaasa võetud suupisted surusid laua looka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles