Muusikafestival toob külalisi

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eile Pärnus alanud laste ja noorte muusikafestivali “Muusikamoos” raames esineb täna õhtul Endla Teatrikohvikus Prantsuse-Eesti duo Rouge Madame.

Rouge Madame toob festivalile julget isikupära ja ekstravagantsust. Kooslus sündis eestlanna Lembe Loki (pildil) ja Vene-Poola päritolu prantslase Jean-Christophe Onno koostöös.

Prantsus-, eesti- ja ingliskeelset omaloomingut täiendavad ootamatus tõlgenduses Raimond Valgre ja Eesti rahvalaul.

Lokist on siin-seal juttu juba olnud, eelkõige kui Pariisi Eesti kooli rakukese rajajast. Teemasid jaguks teisigi: eesti ego olelusvõitlus võõral kultuurimaastikul, isiklik evolutsioon artistina, kompromissitus performance’i-kunstniku ja vabaimprovisaatorina, indie-artistina.

Lembe Lokk on teadaolevalt ainus eestlane, kes elatab end professionaalse popmuusikuna Prantsusmaal.

Kontsert toimub koostöös Muuilmamuusikaga.

Esialgu homme Sütevaka humanitaargümnaasiumis välja kuulutatud loengusari “Kuidas kirjutada head kontserdiarvustust” on edasi lükatud ning toimub 7. ja 14. aprillil kell 18 Pärnu muusikakoolis. Lektorid on Toomas Velmet ja Marko Lõhmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles