Jäääär juuuubeldab teatri Küünis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäääär Leigo järvemuusika kontserdil.
Jäääär Leigo järvemuusika kontserdil. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kahekümneaastaseks saanud urbanfolk-kvartett Jäääär tähistab oma ümmargust sünnipäeva ja presenteerib juubeliplaati: Pärnus toimub pidukontsert 18. märtsi õhtul Endla Küünis.

Juubilar sündis 21. jaanuaril 1991 Tartus, ämmaisandateks kitarrist, helilooja ja lauluhääle otsija Jaan Sööt, bassimees Aivar Otsing ja luuletaja-laululööja InBoil.

Tõsi, teised allikad riputavad ansambli looja loorberid praeguse Viljandi kultuuriakadeemia helirežissööri Sulev Salmi kaela: just tema kutsunud kokku pillimehed, kellele meeldis akustiliste instrumentide kõla. Punti kuulunud sellisedki kuulsused nagu Andres Dvinjaninov ja Ants Johanson, rääkimata hiljukesi Jäääär nimeks saanud vastsündinu hälli kiigutama tulnud Tõunast ja Tarzist.

Oli kuidas oli, kaks järgnenud aastat murdis Jäääär südameid, käis Austrias Viinis ja Soomes Ruotsinpyhtäs, salvestas kaks kassetti. Kuni seltskond kolis Eesti muusika tõotatud linna Tallinna. InBoil jäi küll Tartusse ja asutas seal nukra meele kosutuseks In-Boileri.

Teadupärast muusikale tühi koht ei meeldi ja nii võttis kaalus kaotanud Jäääär oma rüppe Riho Sibula ja Indrek Kalda, peagi lisandusid neile veel Arvo Urb ning Teet Velling. Uue koosluse kõrgtaset tõestas ansambel pea iga nädal Von Krahli teatris üles astudes.

Et mööda saanud 20 aastat pole unenägu olnud, tunnistab tänavu jaanuaris valminud juubelialbum „Juubel”, millel salvestatu Küüni laval kõlab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles