Raeküla noored osalevad Itaalias seminaril

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia lipp.
Itaalia lipp. Foto: SCANPIX

Raeküla Vanakooli keskuses tegutseva noortekeskuse aktiivi neli liiget osalevad Itaalias Bergamos seminaril „Re-imaging the city of Tomorrow“, mille eesmärk on õhutada noori tegema oma hääl kuuldavaks ning luua struktureeritud dialoog omavalituste ja noorte vahel, et muuta kodulinn tulevikus noortesõbralikumaks.  
 

Sel nädalal Itaalias toimuval seminaril osalevad Mery-Ly Kalamees, Taavi Oja, Sander Tamme ja Germo Karro.

Itaallaste algatatud projektist võtab osa kokku 30 noort Itaaliast, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Eestist, Kreekast ja Bulgaariast.

Ettevalmistusliku tööna koostasid iga riigi noored voldiku oma linna noorte kaasatusest, nende probleemidest ja meetmetest, mis linna juhtorganid on probleemide lahendamiseks rakendanud. Samuti valmis video samadel teemadel tehtud intrevjuudest.

Neli päeva kestval seminaril toimuvad poliitikutega debatid ja rollimängud ning osalejad saavad teadmisi ja oskusi mitteformaalse õppimise kaudu. Seminar peegeldab organiseeritud dialoogi, mis on Euroopa tasandil noortepoliitika aluseks ja keskendub noorte tööhõivele ning kaasatusele.

Seminaril toimub videokonverents eri riikide noorsootöö valdkonna spetsialistidega. Videokonverentsil astub teiste riikide spetsialistide hulgas Pärnu esindajana rahvusvahelise seltskonna ette Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppejõud ja pikaajalise linnavolikogu töökogemusega Valter Parve.

Projekti rahastab Euroopa Komisjoni programm Euroopa Noored ja osalevate riikide omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles