Pärimusmuusikud alustasid rahvamajade tuuri Toris

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Jaago ja Harri Lindmets alustasid Eesti turneed Tori rahvamajast.
Jaan Jaago ja Harri Lindmets alustasid Eesti turneed Tori rahvamajast. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti pärimusmuusika keskus korraldab taaskord August Pulsti omaaegsete ringreiside vaimust kantud turnee, viies rahvamajade tuuri nime all pärimusmuusika paljudesse Eesti rahvamajadesse.

Eesmärk on näidata, kuivõrd elav ja mitmekihiline on meie pärimusmuusika, sestap astuvad rahva ette kolme põlvkonna pillimängijad. Tori rahvamajas juhatas teisipäeva õhtul tuuri sisse selle eestvedaja Jaan Jaago. Lugusid esitasid Sandra ja Jalmar Vabarna, Harri Lindmets ja Pärnu muusikakooli õpetaja Anu Männi kolm viiuliõpilast.

Kui pärimusmuusika keskel üles kasvanud, seda ülikoolis õppinud ja pärimusest ainest saava ansambli Trad.Attack! liikmed Sandra ja Jalmar Vabarna esindavad tuuril keskmist põlvkonda, siis omal ajal Võhandu kolhoosi aseesimehena asjatanud Harri Lindmets on pillimeeste pere traditsioone jätkav vanameister, kes tuntud oma muheda võru huumori ja lugude jutustamise poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles