Rainer Aavik: Linnakodanike kaasamisest sõudebaasi näitel

Rainer Aavik
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Aavik.
Rainer Aavik. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu kehtestas veebruaris Rääma 27 sõudebaasi detailplaneeringu, mis on oluline vahefiniš Pärnu sõudespordi edendamisel ja ajakohastamisel. Detailplaneeringu avalikustamine kestis 17. oktoobrist 14. novembrini 2016. Tähelepanu tuleb juhtida, et detailplaneering on maakasutuse suhtes koostatud kehtivat Pärnu linna üldplaneeringut järgides.

Detailplaneeringu kohaselt säilib Jaansoni rada avaliku teena. Suurvõistluste ajal sõudebaasi ulatuses Jaansoni rada suletakse ja kergliiklejad suunatakse Rääma tänava kõnniteele.

Sõudesport sai Pärnus alguse juba 1884. aastal, kui asutati Pärnu sõudjate selts. Sellest ajast saati on sõudmine olnud Pärnus populaarne spordiala ja vaieldamatult üks Pärnu identiteeti loovaid elemente. Pärnu jõe paremkaldale asuti sõudebaasi rajama 1952. aastal. Praegu on Rääma 27 sõudebaas kehvas seisus, treeningutingimused pole seal kiita ja vajavad kindlasti nüüdisajastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles