Noormees varastas heategevuseks mõeldud toitu (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Varguse eest vabaduse kaotanud 19aastasele Kristjanile mõistis Pärnu maakohus uue karistuse, kui noormehel oli eelmise karistuse kandmise lõpust möödas 16 päeva. Vanglasoleku ajal leidis tõendust hulk kuritegusid, muu seas varastas pikanäpumees sadu heategevuseks kogutud toidupurke.

Noormees sattus kohtu ette juba 2016. aastal, kui Pärnu maakohus talle suure hulga varguste eest tingimisi karistuse määras. Kohus tuvastas, et süüdlane näppas Pärnumaa puidutöötlusettevõttelt üle 10 000 euro väärtuses saematerjali. 

Tingimisi karistus eeldab, et süüdlane annab kriminaalhooldajale regulaarselt aru, kuid Kristjan jättis kaheksal korral hooldaja juurde ilmumata. Selle peale palus hooldaja maakohtul 11 kuu pikkune vanglakaristus täitmisele pöörata. Noormees läks vangi.

Vangisoleku ajal tuvastas prokuratuur kuritegusid, mille Kristjan oli 2014.–2016. aastal veel toime pannud.

Näiteks varastas ta Pärnus Tallinna maanteel laost suures koguses autojuppe ja riideid, sealhulgas 250 paari sokke ja 15 paari naiste aluspesu. Veel näppas Kristjan laos hoitud heategevuseks mõeldud söögivarud, nende seas 50 purgisuppi ja 182 lihakonservi. Heategijatelt näppas ta toitu 400 euro väärtuses.

Suurima rahalise kahju tekitas ta Pärnumaa tööstusettevõtteid rüüstates. Näiteks varastas ta kütust veoautodelt ja tuhandete eurode eest klaasvilla.

Kristjanile on juba esitatud 10 000eurone hagi eelmistest vargustest, aga seekord peab ta Pärnu maakohtu süüdimõistva otsusega kaheksale ettevõttele tasuma 4500 eurot kahjutasu, peale selle 800 eurot menetluskulu.

Kohus mõistis talle 3. märtsil jõustunud otsusega 438 tundi üldkasulikku tööd, mis tuleb ära teha kahe aasta jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles