Maaeluminister: Tori hobusekasvandus tuleb säilitada

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumine Tori hobusekasvanduse teemal.
Kohtumine Tori hobusekasvanduse teemal. Foto: Kaie Toobal

Maaeluminister Tarmo Tamme kutsel külastasid peaminister Jüri Ratas ja rahandusminister Sven Sester täna Tori hobusekasvandust, kus kohtusid Tori valla juhtide ja hobumajandussektori esindajatega, et arutada Torisse kavandatava hobumajanduse keskuse üle.

Maaeluministri sõnutsi olid kõik kohtumisel osalenud ühel meelel, et ajalooline Tori hobusekasvandus tuleb säilitada ja välja arendada. „Hobumajanduse keskuse rajamine Torisse annaks suure arengutõuke nii hobumajandussektorile kui piirkonnale laiemalt. Seepärast jätkab riik koostöös valla ja hobusektoriga aktiivselt lahenduste otsimist, et leida võimalusi hobusekasvandusse investeerida,“ ütles maaeluminister.

Maaeluministeerium on teinud valitsusele ettepaneku moodustada koostöös hobumajandussektori ja kohaliku omavalitsusega SA Tori Hobumajanduse Keskus, et kujundada riigi hobusekasvandusest rahvusvaheliselt tunnustatud hobumajanduskeskus.

Tori ajaloolise tallikompleksi juurde kuulub üle 900 hektari põllu- ja metsamaad ja 28 hobust.

2016. aasta lõpus lõpetatud rendilepingute järel on Tori hobusekasvandust majandanud Eesti põllumajandusmuuseum.

Peale pea- ja rahandusministri osalesid kohtumisel Tori vallavanem Kaie Toobal ja vallavolikogu esimees Kalev Kiisk, hobusektori katusorganisatsiooni Eesti hobumajanduse liidu juhatuse liige Marti Hääl, Eesti põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild, maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles