Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Sirje Kiin, “Kas Ameerika on olemas?“

Kirjandusteadlase Sirje Kiini Ameerika avastamise raamat sisaldab kirju kodustele aastaist 2005–2009.

“Läksin vaid seepärast, et seal elab inimene, keda armastan. Ja avastasin fantastilise mandri,” tõdeb autor.

Tammerraamat.



Jaak Jõerüüt, „Muutlik“

Žanrilt võiks teost pidada pihtimusromaaniks, kuna raamatu sisuks on diplomaadist kirjaniku Jaak Jõerüüdi igapäevatoimetused Lätis ja Eestis viimastel aastatel.

„Muutlik” on ühe intellektuaali rännak. Argikirjeldustest kasvavad välja hoopis laiemad teemad, nagu aja ja sündmuste suhtelisus, kogu inimrabelemise mõttekus ja olemise talumatu kurbus.

Tuum.



August Gailit, “Klounid ja faunid“

Gailiti följetoniloomingu kõrgaeg jääb 1920. aastatesse. Tema vested käsitlevad peamiselt kirjandus-, kunsti- ja kultuurielu probleeme.

Ühes oma kuulsamas följetonis “Sinises tualetis daam” pilab Gailit Marie Underit ja Artur Adsonit ning nende kaudu ilutsevat ja boheemitsevat kirjandust.

Varrak.



Lea Jürgenstein, Liina Rootalu, „Peterburi eestlaste lood“

30 eestlase jutustatud eluloo kaudu avaneb Peterburi eesti kogukonna saatus 20. sajandi algusest praeguseni. Selles on mälestusi keisri õukonnast, Leningradi blokaadist, kõrgkooliõpingutest nõukogude ajal, elust eestlasena tänapäevases Sankt-Peterburgis.

Pärast Eesti Vabariigi taasiseseisvumist pidid Peterburi eestlased endid uuesti määratlema. Kes nad siis õigupoolest on?

Ajakirjade Kirjastus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles