Parimaid esseesid muusikast kirjutavad sütevakalased

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti muusikateaduse seltsi korraldatud muusikateemaliste esseede võistluse võitis juba teist aastat järjest Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Eleen Änilane, kõik ülejäänud auhinnakohad noppisid samuti Sütevaka õpilased.

Änilane sai konkursi peaauhinna essee “Kui selge või habras on täna piir süvamuusika ja levimuusika vahel?” eest, ta pälvis essee avaldamisõiguse ajakirjas Muusika ja 130 eurot.

2. koha saavutas Rasmus Peeker esseega “Millist muusikat vajab arvutimäng?” ja sai preemiaks 95 eurot. 3. koha vääriliseks tunnistas žürii Merit Jago essee “Muusika – eesmärk või vahend?”, mille eest teda premeeriti 65 euroga.

Alisson Kruusmaa “Millest sõltub muusika emotsionaalne sisu?” märkis žürii ära tunnustusega.

Eesti muusikateaduse seltsi korraldatud ja juba traditsiooniks saanud muusikateemaliste esseede võistlusele laekus sel aastal varasemaga võrreldes mõnevõrra vähem töid, kuid laekunud tööde tugev tase võimaldas muusikateadlastest ja -kriitikutest koosneval žüriil anda välja kolm peaauhinda ja ära märkida üks töö.

Mullu võitis sama konkursi samuti Eleen Änilane ja teiseks tuli Sütevaka õpilane Anni Kaaremäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles