Raekojas kõlavad loomalood

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmikaid vahetekste loeb luuletaja Contra.
Kelmikaid vahetekste loeb luuletaja Contra. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reedel, 18. märtsil toimub festivali „Muusikamoos” raames Pärnu raekojas kaks kontserti, kus Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett esitab spetsiaalselt lastele mõeldud kavas eri heliloojate lugusid loomadest. Muusikapalade vahele loeb meeleolukaid tekste Contra (pildil).

Kontserdil kõlavad Luciano Berio lastenäidend „Opus nr Zoo”, Gwen Parry-Jonesi „Winnie Puhhi süit”, Sergei Prokofjevi „Petja ja hunt” ja Camille Saint-Saënsi „Loomade karneval”.

Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett alustas tegevust mullu ja on esinenud neli korda: kahe kontserdiga Pärnus, kahega Leedus.

Algusest peale on repertuaarivalik olnud mängijate jaoks väga nõudlik. Detsembris toimunud kontserdil esineti koguni sekstetina, koos end suurepärase pianistina tõestanud Pärnu linnaorkestri peadirigendi Jüri Alperteniga.

Contra on tuntud eelkõige luuletajana, aga ta on ka särav lavaesineja. Tema luule on lõbus ja laululine, nutika keelekasutuse ja leidlike riimidega. Reedeselgi kontserdil esitatavad tekstid on Contra kohendanud temale iseloomulikult muhedaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles