Mais esilinastub eesti rokk-komöödia

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäädvustus „Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta” võtetelt. Pildil Guido Kangur.
Jäädvustus „Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta” võtetelt. Pildil Guido Kangur. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna esilinastub Pärnu kinos Mai uusim Eesti film „Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta”.

Selle kevade kodumaiseks kassahitiks ennustataval rokk-komöödial on kõik eeldused, et edev prognoos täituks: kinolinal näeb plejaadi udusulis superstaare, parimais aastais iidoleid ja puhta elueliksiiriga kangestatud klassikuid.

„Kormoranide” stsenaristid-režissöörid on Andres Maimik ja Rain Tolk – sama tandem, kelle aktivasse võib kirjutada eelmise Eesti menufilmi „Jan Uuspõld läheb Tartusse” edu. Too film on viimase kaheksa aasta vaadatuim kodumaine linateos.

“Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta” on žanrilt must komöödia ja räägib vanadest rokipeerudest, kes keelduvad kiiktoolis nurgas tiksumast, vaid tahavad iga hinna eest uuesti läbi lüüa.

Paraku tikub kõik, mis nad ette võtavad, untsu minema.

Tunni ja 50 minuti pikkuse filmi kandvates osades mängivad Guido Kangur, Roman Baskin, Ene Järvis, Jüri Vlassov, Ester Pajusoo, Elina Pähklimägi, Harry Kõrvits ja Enn Klooren. Kõrvalrollides näeb kinokülastaja rida avaliku elu tegelasi Tanel Padarist Jaanus Rohumaani, nii mõnigi neist astub üles väga tavatus rollis.

Filmis kõlab hulk uuemat ja vanemat mõnusat kodumaist muusikat.

„Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta” on tempokas ja humoorikas lohutust pakkuv komöödia inimestest, kes olusid trotsides ja ennast ületades saavutavad ihaldatud sihi – just selline lugu, mida vaatajad filmi loojate arvates praegusel segasel ajal vajavad.

Filmi ei soovitata alla 12aastastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles