Küünis müravad noortebändid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 20. märtsil on Endla Küün Pärnu linna ja maakonna noortebändide festivali „Bändomaania” päralt.

Pärnus ja Pärnumaal on läbi ajaloo tegutsenud rohkelt omanäolisi huvitavaid bände. Selleks, et kuulajad saaksid neid näha ja soovi korral mõne ansambli mõnele liikmele tunnustavalt kas või õlale patsutada, on mõttekas bändid teatud aja tagant jälle kokku kutsuda ja lasta neil seltsis laval musitseerida. Sest muusika vajab väljaelamist ja muusikategijad oma talendi austajate ees seismist ning enda näitamist. Bändomaania sellega just tegelebki.

Miks just „Bändomaania”? Bänditegemist on ju ikka iseloomustatud meditsiiniliste terminitega, nagu “muusikategemise pisik” või “rokki nakatumine”.

Bändi teinud teavad, et muusikategemise pisik on ohtlik: sellesse nakatutakse kogu eluks. Juba kõnealuse haiguse küüsi langenud inimene paneb sellesse oma aja, raha, energia ja mõnikord suhtedki. Sedavõrd laastav ja maniakaalne on bänditegemine. Eriti noores eas.

Festivali põhikavas astub üles kaheksa bändi: 6th Yard Posse, Sibyl Vane, Wired Man, Minu Akvaarium, Nuumen, The Blinking Lights, Alloy Indefinite ja Ginger Goes Black. Kuulda saab folki, klassikalist power-rokki, hiphoppi, punki, progerokki ja muudki. Külalisesinejatena teevad „Bändomaanial” kaasa “Proovikas 2010” võitja Twins Inc. ja folk-punkbänd Legshakers. Festivalil saab bändide kõrval näha-kuulda cajon’iorkestrit (cajon - kastikujuline löökriist), mis moodustub festivali „Muusikamoos” töötoa raames ja mida juhendab Reigo Ahven.

Bändide esinemise vaheajal näeb Endla suures saalis Kai Tarmula juhendatud Sütevaka humanitaargümnaasiumi muusikaprojekti „Tribute to the Masters“, kus esitatakse töötlusi Pink Floydi, Jamaroquai ja U2 lugudest. Projekti on kaasatud Sütevaka segakoor, tantsijad ja bänd.

“Bändomaania” korraldab Pärnu kontserdibüroo eesotsas projektijuht Risto Tammega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles