Jõulumäe ootab Eesti meistrivõistlusi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Tattar kaitseb koduklubi au teatesõidus.
Kristin Tattar kaitseb koduklubi au teatesõidus. Foto: Ants Liigus

Järgmisel nädalavahetusel on suusapealinn Jõulumäe, Eesti meistrivõistlustele oodatakse kõiki tippe peale hiljuti võistlusspordist loobunud Andrus Veerpalu.

õulumäe tervisespordikeskuse andmeil tulevad medaleid jahtima Jaak Mae, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Peeter Kümmel, Kein Einaste, Timo Simonlatser, Piret Pormeister, Triin Ojaste ja teised koondislased. Kes täpselt, selgub vahetult võistluse eel, sest registreerimine lõpeb 24 tundi enne starti.

Tuleb kolm suusaetendust

Jõulumäel võisteldakse kolm päeva, igaühel neist oma näoga alal, seega on oodata kolme huvitavat suusaintriigi.

“Maratonid sõidetakse nii, et käiku lähevad nii viiekilomeetrine kunstlumering kui kümne kilomeetri pikkune loodusliku lumega rada,” selgitas Jõulumäe tervisespordikeskuse juhataja Enn Tasalain. “Kuna tegemist on uisustiiliga, ei teki ilmselt määrimisega probleeme. Pealegi on sportlastel võimalus mitu korda suuski vahetada.”

Jõulu klubil raske edu korrata

Rahvale on Jõulumäe võistlusrajad reedest pühapäeva lõunani muidugi kinni, aga head võistlust tasub kindlasti vaatama tulla. Põnevust lisab see, et nii tavateates kui maratonis on kavas ka harrastajate klass ja vähemalt kolm aastat võistlussuusatamisest eemal olnud võivad üllatusi serveerida.

Samadel distantsidel selgitati Jõulumäel Eesti meistreid 2009. aastal ja siis võitsid sprinditeate kulla Jõulu suusaklubile Andrus Veerpalu ning Kein Einaste. Mullu võisteldi meistrimedalitele Haanjas ning seal said Veerpalu, Einaste ja Risto Mägi kulla tavateates.

“Tavateate esikohta kaitsta on meil Andrus Veerpalu taandumise järel praktiliselt võimatu,” möönis SK Jõulu president Eeri Tammik. “Aga teeme koduradadel, mis suudame. Sprinditeates esindavad meie klubi Kein Einaste ja Risto Mägi, tavateates on nende kõrval kolmandaks Alvar-Johannes Alev.”

Viimati nimetatu õpib ja treenib Audentese Otepää filiaalis, on Eesti noorte meistrivõistlustel medali saanud ja huvitava faktina Euroopa noorte metsameeste kahekordne meister.

“Sprinditeate noorteklassides on Jõulu klubi eest väljas Adeele Arnek ja Kristin Tattar ning Alvar-Johannes Alev ning Rasmus Sutt,” lisas Tammik.

Enn Tasalaini sõnade järgi on praegused ilmad suusaradade hooldamiseks väga head.

“Rajad on ideaalsed, sõida nagu raudteel,” kinnitas tervisespordikeskuse pealik.

Viimaste aegade külmakraadidega ööd ja päikselised päevad meelitavad Jõulumäele palju rahvast ja annavad lootust, et suusarõõmu jätkub veel tükiks ajaks.

“Paar päeva tagasi lugesin hommikul kell pool üheksa tööle tulles parklas 20 autot ja edasi ühed aina tulid ja teised läksid,” rõõmustas Tasalain rahva suusahuvi üle. “1. aprillini hooldame radu kindlasti, edasine sõltub juba sellest, mida ilm lubab.”



Võistluskava

Reedel (25.03) on kavas klassikasprindi paaristeade, medaleid jagatakse nii nais- kui meeskondadele, aga ka N18 ja N20 ning M18 ja M20 vanuseklassidele.

Laupäeval (26.03) sõidetakse naiste 3 x 5 ja meeste 3 x 10 kilomeetri tavateade, kusjuures kaks esimest vahetust on klassikalises, kolmas vabastiilis.

Pühapäeval (27.03)lõpevad meistrivõistlused naiste 30 ja meeste 50 kilomeetri ühisstardist vabastiilis maratoniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles