Patsid pähe tsiklimehelegi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cornrow'd ehk eesti keeles peenikesed kalasabapatsid püsivad olenevalt juuksekasvust kaunina nädalaid.
Cornrow'd ehk eesti keeles peenikesed kalasabapatsid püsivad olenevalt juuksekasvust kaunina nädalaid. Foto: Mailiis Ollino

“Minule on juuksed nagu pliiats ja pea on lõuend. Olen kliendile patse pununud koguni 12 tundi,” lausub lasteaiaõpetaja, juuksur ja nelja tütre ema Maarja Slugen.

Nooruslikul 37aastasel Maarjal tuli riigitöölise palgale pere ülalpidamiseks lisa teenida ja nii saigi naise patsipunumise hobist lasteaiaõpetaja töö kõrval teine elukutse. Erisuguseid palmikuid põimitakse pea igas Pärnumaa juuksurisalongis, kuid üksnes patsidele pole Maarja teada kodulinnas keegi teine spetsialiseerunud.

“Abikaasa rääkis oma kümme aastat, et peaksin patsipunumisele pühenduma, ja nii ta mind tööle panigi,” meenutab Maarja, kes viis küll dokumendid juuksuri erialale ja käis vestluselgi, kuid komisjoni otsust vaadata ei julgenud. “Eks ma kartsin, et ei saa sisse. Abikaasa aga uskus minusse ja logis minu koodidega vastuvõtusüsteemi. Näinud, et mind õppima oodatakse, kinnitas ise kohe minu tuleku ära. Enam pääsu ei olnud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles