Jaanus Marrandi: Erakonnad on kohalike inimeste ja mõtete kogum (1)

Jaanus Marrandi
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vabakonna tahe toetada Eesti edenemist on inspireeriv, olgu see siis “Teeme ära!” koristustalgud, arvamusfestival, rahvakogu, vabatahtlikud päästjad. Tean paljusid vabakonna inimesi ja müts maha nende pühendumuse, silmaringi, süvenemise ja hoolimise ees! Kahjuks ei tunne ma aga kodanikuaktivist Meelis Tammet. “Kahjuks” seepärast, et tahaksin talle silma vaadata. Sooviksin näha, kes on nii tark, et teab, kuidas rahvasaadikud riigikogus ainult aega surnuks löövad.

Mina ei ole üheski ametis aega surnuks löönud, ei enne põllumajandusettevõtluses töötades ega nüüd riigikogu majanduskomisjonis ja samal ajal kodukoha probleemidega tegeldes.

See kõik ei vaja üliinimlikke võimeid, nagu kodanikuaktivist Tamme kahtlustab, vaid sihikindlust ja aja täpset planeerimist. Kodanik, kes arvab, et “tavaliselt saavad mitme kohustusega hakkama need, kelle eest suurem osa tööst lõppkokkuvõttes ära tehakse”, ei tea elust ega poliitikast küll midagi. Mitme kohustusega saavad ikka hakkama need, kes tahavad ja suudavad seda kõike ise teha. Need, kes teiste turjal liugu lasevad, libisevad kiiresti pildilt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles